Phoenix Şimleu, fără replică la Piatra Neamţ

VCM LPS Piatra Neamţ-Phoenix Şimleu Silvaniei 3-0 (25-22, 25-20, 25-16)

Phoenix Şimleu Silvaniei este la a treia înfrângere consecutivă din campionat, după ce a cedat cu 0 – 3, sâmbătă după-amiaza, pe terenul formaţiei VCM LPS Piatra Neamţ. Nici viitorul nu pare deloc roz pentru gruparea de la poalele Măgurii, care se va duela în următoarele două etape cu cele mai bune echipe din campionat. Şimleul va primi sâmbătă vizita liderului Tomis Constanţa, apoi se va deplasa la Zalău, pentru duelul cu Remat.
Plecatpă la Piatra fără principalul Abraham, care a rămas acasă din motive medicale, Phoenix a avut, totuşi, un început bun primul set, conducând chiar şi la patru puncte (14-10). Avantajul şimleuanilor s-a menţinut până la punctul 19, când a ieşit la rampă falsul Răzvan Purice, care a punctat de trei ori şi şi-a ajutat formaţia să se impună la 22.
Acelaşi Purice a continuat evoluţia bună şi în următoarele două parţiale, adjudecate fără drept de apel de echipa nemţeană, care obţine astfel trei puncte importante în lupta pentru play-off. Una dintre cauzele care au dus la înfrângerea categorică a Şimleului a fost şi prestaţia ştearsă a falsului Pop şi a extremelor Teuşan şi Bala, care s-au regăsit în foarte puţine momente la partida din Polivalenta pietreană.
Dan Gavril, antrenor VCM: „Am avut ceva emoţii la începutul jocului, însă apoi fiecare şi-a făcut datoria şi uşor uşor aş putea spune că am dominat la toate capitolele şi am pus stăpânire pe joc. Ne-a funcţionat foarte bine serviciul, atât ca orientare, cât şi ca dificultate, motiv pentru care am şi blocat bine. Despre absenţa lui Mircea Abraham pot să spun că poate să fi contat în economia meciului, deşi sunt multe cazuri în care jucătorii se motivează mai bine când antrenorul lipseşte”.
VCM: Vlad Moisa, Răzvan Purice, Vasile Afloarei, Codrin Mocanu, Ciprian Viţelaru, Ionuţ Harbuz şi Rareş Gavril (libero). Au mai jucat: Cristian Zaha şi Cristi Iosif. Antrenori: Dan Gavril şi Nicolae Buruş
Marius Oniga, antrenor secund Phoenix: „A fost foarte greu pentru că veneam după o săptămână în care nu ne-am putut pregăti în condiţii optime pentru că am fost numai eu cu băieţii. Dar nu pun pe seama asta înfrângerea, ci pot spune că echipa gazdă a fost mult mai bună ca noi la toate caapitolele. Cred că astăzi nu ne-au mers deloc serviciul şi preluarea”.
Phoenix: Gabor Toth, Cristian Pop, Ionuţ Rus, Gabor Bokor, Marian Bala, Ovidiu Teuşan şi Paul Olar (libero). Au mai jucat: Florin Filip şi Adrian Harlişca. Antrenor: Marius Oniga

Leave a Comment